Ana içeriğe atla

Shincheonji'nin Çağlara Göre Kurtarıcı Öğretisi


  Lee Manhee'nin  beklenen kişi olduğunu ispatlamak için ortaya attığı bir iddia var. Çağdan çağa kurtarıcıların sürekli değiştiği gibi bu çağın kurtarıcısı da farklıdır. Nuh, kendi çağında sadece onu takip eden ailesi ve bir kaç kişiyi kurtarmıştı. Musa, kendi çağında onu takip eden İsrail halkını kurtarmıştı. Bu çağın kurtarıcısı ise sadece kendisini takip eden 12 oymağı kurtaracaktır. 
  Bu öğretiş Kutsal Kitap'da yoktur. Ayetleri kendi yorumlarıyla çarpıtarak kendisi uydurmuştur. Bunlardan bir diğeri ise yine kitapta olmayan isyan-yıkım-kurtarış öğretisidir. Bir halkın kurtarış alabilmesi için önce isyan etmesi sonra yıkılması gerekmektedir. Tıpkı İsa'nın gelişinde olduğu gibi. Bu dönemin isyan edeni ise Lee manhee'nin eski kilisesi Chanmakseongjeon (çadır tapınağı) içindeki 7 kişidir. Bu kişiler isyan edip yıkıma uğradığı için Tanrı kurtarıcıyı gönderdi. 
  Kutsal kitap ise Adam zamanından beri tek bir kurtarıcıdan bahseder; o da İsa'dır. İsa'dan önceki tüm insanlar İsa'ya bakıp  kurtarıldı. Ve Kutsal kitaba göre İsa'dan sonra da başka bir kurtarıcı gelmedi. Dünyanın her yanından pek çok kişi kendisini bu dönemin kurtarıcısı olarak ilan eder. Türkiye'de  bunun en meşhur örneği Adnan Oktar'dır. 
  Kutsal kitapta açık bir şekilde; İsa,‘Siz yapıcılar tarafından hiçe sayılan, ama köşenin baş taşı durumuna gelen taş’tır. Başka hiç kimsede kurtuluş yoktur. Bu göğün altında insanlara bağışlanmış, bizi kurtarabilecek başka hiçbir ad yoktur.” Elçilerin işleri 4:11-12 yazdığı halde Lee Manhee her çağın bir kurtarıcısı olduğu konusunda ısrar etmektedir. 

Yorumlar