Ana içeriğe atla

Shincheonji'nin Eski Kore Tarikatları ile Benzerlikleri

Kendilerinin diğer tarikatlardan farklı olduğunu söylese de Kore'nin eski tarikatlarını araştırdığımızda bir çok açıdan benzer olduklarını görebiliriz.




 Kore'nin en ünlü tarikatlarından biri olan Moon, birçok yeni dinin öncüsü olmuştur. Moon ölmeden önce kendisini kurtarıcı olarak ilan etti ve kilisesini karısıyla birlikte işletti. Geçmişte Shincheonji'de bu şekilde bir yol izledi fakat dönemin kurtarıcı annesi Kim Nam Hee ile anlaşmazlığa düştükleri için birlikteliklerini bozdular. O zamandan beri Lee Man Hee, tek başına liderliğini devam etmektedir. 
1. fotoğraf Moon ve karısının 2006 senesine ait fotoğrafıdır. 
2. fotoğraf 6 yıl sonra Lee Man Hee ve eski ortağı Kim Nam Hee'ye aittir. Ne kadar benzer olduklarından bahsetmeye gerek yok sanırım. 


Moon ile benzer başka bir heykel fotoğrafları. 


Hem Park hem de Moon'un 'tohum ekimi' doktrini farklı şekillerde kendini gösterse de 3 durumda da liderin eşliğinde gerçekleşmekte. İsa'nın öğretilerini kendi çıkarlarına nasıl geliyorsa o şekilde yorumlayıp uygulamışlardır. Park döneminde cinsel birliktelikle olan tohum ekimi, Shincheonji'de ''söz'' ile gerçekleşmektedir. Yani Lee Man Hee'nin her hafta Tanrı'dan gelen vahiyi müritlerine iletmesi tohum ekimi olarak tanımlanmaktadır. 
Moon'da ise evlilik törenleri ve Moon'un kanının damlasının içilmesiyle gerçekleşmektedir. 







Yorumlar