Ana içeriğe atla

Lee man hee'nin gençlğinde üyesi olduğu Olive Tree Tarikatı (Chunbukyo)

Park, 1915'te fakir bir köylü ailesinde doğdu. İlköğrenimini bitirdikten sonra Japonya'ya gitti ve orada bir meslek okulundan mezun oldu. Daha sonra Kore'de Evanjelizm Merkezini kurdu. En zirvesinde olduğu dönemde, bir milyonun üzerinde takipçisi vardı. Gençlik dönemlerinde Moon, Kore mesihleri arasında en önde yarışıyordu.



 Park’ın dini “Zeytin Ağacı Hareketi” olarak da biliniyordu. Şimdilerde geriye pek kilisesi kalmadı. Kore dışında hiç takipçisi yoktu.

Şimdilerde yeni ismi ‘Chunbukyo’ ( 천부교 )'dir. ' Chun' cennet, 'bu' baba ve 'kyo' kilise demektir. Yani The Curch of Heavenly Father.

1955'te Park, kariyerinde bir dönüm noktası olduğunu kanıtlayan büyük bir diriltme toplantısına katıldı.

Dr. In Soo Kim'in,  PhD, History of Christianity in Korea (2011)'de açıkladığına göre;

Ülkenin her yerinden insan kalabalığı geldi ve iyileşmek isteyen farklı türden hastalıklar vardı. Dr. Swanson, sabah akşam Mukaddes Kitap fuarları düzenledi. Park ise şifa ve iyileşme konusunda liderlik yaptı. Oturumlarda kurtuluş için bir dua evi inşa edeceğini söyleyerek halktan altın yüzük, saat, nakit para gibi değerli eşyalar topladı.  Kim Seon Hwan, Park'ın burada topladığı tüm parayı zimmetine geçirdiğine tanıklık eder.



 Park'ın öğrettiği müthiş doktrinlerin en önemlisi “kan ayrımı” doktriniydi.“İsa'nın değerli kanını aldığını, kanın onun olduğunu ve kanı başkalarına dağıttığını” iddia etti.Yılan olarak düşmüş başmelek Mikail, Havva ile zina etti ve artık yılanın kanını taşıyan Havva'nın çocukları, başta Kbail olmak üzere ilk günahın taşıyıcısı oldular. Bu kandan kurtulmanın tek yolu ise Park ile ilişkiye girmektir. Bu yolla kanı temizlenip kutsanmış olur. Kutsal kana sahip olanda başka biriyle cinsel ilişkiye girip başkalarını kutsayabilir. Bu öğreti takipçiler arasında birlik ve beraberliği sağlamak için kullanıldı.''

  Dahası; kendisini İşaya41'de geçen '' Doğu'nun zeytin ağacı'' olarak tanımlar.Tanrı tarafından kuzeyden ( memleketi kuzey bölgesindeki Youngbyon'dur) gönderilerek Kore'yi kurtarmak için seçildiğini iddia eder.
 Mart 1956'da Presbiteryen Kilisesi Genel Kurulu, hareketini tarikat olarak sınıflandırdı ve görevinden alındı.

 “Cennete girmenin, Tanrı'ya inanmanın tek yolu erkek ve dişinin tek bir bedende birleşmesinden başka bir şey değildir.”

Bu kehanet,  toplum etiğiyle çelişiyordu. Evli kadınların boşanmalarına ve özel hizmet adı altında inançlı kadınlara el koymaya izin veriyordu. Kehanette bulunduğu her şeyi yerine getirdi. Kadınlar kendilerine kurtuluş vermek isteyen erkeklerle kan değişimi yapmalıydı.

  Park Tae-seon, 1980'lerin başında yıldırım etkisi yapan bir beyanda bulunmuştu; kendisinin tüm evreni ve insanlığı yaratan tek tanrı olduğunu. Ek olarak, insanların neden var olduğunu, insanları gelecekte nelerin beklediği gibi konulara da değinmişti.

 Park Tae-seon’un grubu, erkeklerin ve kadınların cinsel ilişkiye girdiği, kiliselerin bodrumunda ayrı odalar kurmuştu. Bu törenler çok sayıda insanı harekete çekti.

Dr. In Soo Kim'in anlattığına göre:
'' Bir süre sonra Park, Sosa, Deokso ve Gyeongi Bölgesindeki bazı yerlerde '' 1000 yıllık şehir'' dediği kendi bağımsız köyünü oluşturdu. 144.000 insanın kutsal halk olacağını ve Vahiy kitabına göre cennete gideceğinin vaazını verip bir çok masum hristiyanı cezbetti. Bunlara inananlar, mallarını ve pozisyonlarını, ailelerini bırakıp bu köylere taşındılar. Fabrika ürünlerinin üretimi için sömürüldüler.
  Park sonunda Cheonbugyo'yu (Cennetteki Babanın Dini) yarattı ve kendisini bir Tanrı olarak sundu. Ancak ölümü, tarikatın doğal olarak reddedilmesine yol açtı. Bu da tarikat döngüsünün tipik bir örneğini tekrardan bizlere gösterdi.
 Park ve onun bu Evangelizm Merkezi hareketi, savaş sonrası dengesiz toplumlarda görebileceğimiz therhangi bir tarikata benziyordu. Diğer önemli faktörse, mevcut Hıristiyan liderlerin, Hıristiyanların manevi isteklerini bu en kritik zamanda tam olarak karşılayamadıklarıdır. ”

“Eylül 1958’de Park, Olive Tree Movement kasabasındaki sakinlerin sayısının 7.467 olduğunu bildirdi. Kasabanın dışında, kasabada üretilen malların ülke çapında satışı yoluyla kasabayı ekonomik olarak destekleyen on binlerce üye vardı. ”

Park ile aynı adımları izleyen Moon'da, Tanrı olduğunu iddia etmişti:

Yong’un derslerinden birinden bir slaydın içeriği:

1. 1014 Gerçek Ebeveynler Kozmik Seviye Lütfu (14 Ekim 2009).
2. Kore, Tanrı’nın anavatanı ve memleketidir.
3. Jung-Joo, Tanrı'nın doğduğu yerdir.
4. Jung-Joo, birinci, ikinci ve üçüncü İsrail'in memleketidir.
5. Korece, Tanrı'nın ana dilidir. ”

Jung-Joon (veya Jeonju) Moon'un doğduğu yerdir. 1948'de Moon Presbiteryen Kilisesi'nden çıkarıldı.







Kaynak ve daha fazlası için: https://tragedyofthesixmarys.com/park-tae-seon/
https://www.chunbukyo.or.kr/










Yorumlar