Ana içeriğe atla

Cennete gitmek isteyenlerin cehenneme çevirdiği bir dünyada yaşıyoruz

Buddhafield

"Michel" adıyla bilinen bir adam tarafından yönetiliyordu. Buddhafield, Los Angeles'ta bulunan 'alternatif bir cemaat ve meditasyon grubu'. Yakın zamanda, üyeleri tarikatta sürekli olarak karşılaştıkları cinsel istismar ve etiğe aykırı davranışlar hakkında açılmaya karar verdi. 2016 yılında tarikatı araştıran ekip bir belgesel yayınladı. Birçok üyenin yaşadığı korkunç deneyimleri gözler önüne serdi.

Peoples Temple Agricultural Project/Jonestown 

Kurucusu ve insan hakları savunucusu Jim Jones, insanları tarikata bağlayıp kalmalarını sağlamak için 'ütopik bir cemaat' oluşturdu ve insanların korkularıyla oynamaya başladı. Tarikatın bitişi korkunç gelişti: Çocuklar dahil tüm üyeler (900 kişi) zehirli meyve suyu içti ve toplu intihar etti.




Heaven's Gate

Bonnie Nettles ve Marshall Applewhite tarafından yönetiliyordu. Dünya üzerindeki hayatın tamamıyla silinip geri dönüştürüleceğine inanıyorlardı. Bu yüzden 1997 yılında toplu intihar ettiler. Ölümün onları Dünya dışı bir uzay aracına götüreceğine inanıyorlardı.


Immanuel David Tarikatı

Charles Longo, kendini Tanrı sandığı için adını Immanuel David'e çevirdi. Takipçileri çoğunlukla aile üyeleriydi, karısı ve 7 çocuğu buna dahil. Kendisi intihar ettikten sonra karısı çocuklarını 11. kattaki otel balkonundan attı. Kızlarından birisi hayatta kalmayı başardı ve hala babasının bir gün geri geleceğini düşünüyor.











Yorumlar