Ana içeriğe atla

Shincheonji'de Kişisel Bilgileriniz Ne Kadar Saklı Tutuluyor?

 Bugün Scj üyesi bir kız babamı arayıp beni mahkemeye vermekle tehdit etmiş. Sebebi ise kendileri hakkındaki kişisel bilgileri internet ortamında yaymam. Bu zamana kadar hiç bir üyenin resmini ya da ismini açık bir şekilde paylaşmadım. Aksine kimse mağdur olmasın diye her zaman X,Y gibi isimler kullandım, paylaştığım fotoğrafları da yüzler buğulu olacak şekilde paylaştım. 
 Madem hazır konusunu açtılar o zaman bakalım Scj üyeleri özel hayata ne kadar önem veriyor? 


Scj üyeleri iletişimi Telegram denilen chat programı aracılığıyla sağlamakta. Bu uygulamada gruplar açıp buldukları balıkların kişisel bilgilerini, telefon numaralarını ve fotoğraflarını izin almaksızın onlarca kişi görecek şekilde paylaşıyorlar. 


Balığın iyisi ve kötüsü var. 
Mesela ateistse bu kişiyi Tanrı'ya inandırmakla vakit kaybetmek istemediklerinden daha çok deist veya müslüman olanları seviyorlar. 
Gay olanların her dini yapılanma da olduğu gibi burada da şansı yok. 
Çok milliyetçi olanlar da aynı şekilde sevilmeyenler arasında çünkü devlet liderlerine hakaret ettikleri sırada bu kişiler hemen savunmaya geçiyor. 
Yaş da önemli bir etken tabi.. 18 yaş altı daha sonra polis baskını olduğunda sorun çıkartır diye istenmiyor. Yine 35 yaş üstü kişiler düşüncelerine sıkı bir şekilde bağlı olduklarından beyinlerini yıkamak yani Tanrılarını kabullendirmek zor olacağın için istenmeyenler arasında. 
Bunlar dışında; vakti olmayanlar, yakın zamanda başka şehre gidecek olanlar, paraya aşırı düşkün olanlar (bu kişilerden sonradan para koparmak zor oluyor), sevgilisine aşırı bağlı olanlar vs vs... 


İyi balıklar ise; saf, her söylenene inanan, kolay fikir değiştiren, 20-25 yaş arası gençler, bol bol boş vakti olanlar, büyük bir depresyonda olup bir omuz arayanlar, boşlukta olanlar, dinleri yeni yeni sorgulamaya başlamış olanlar, zengin olanlar, kızdansa erkek daha iyidir... 




 Yaşam kitabı dedikleri bu şekilde bir form. Fotoğrafınızdan aile üyelerinizin isimlerine kadar bilgiler talep edilmekte ve bu bilgilere herkes ulaşabilir şekilde. Scj üyesi olmaya karar verdiyseniz özel bilgilerinizin herkesin eline geçmesine izin vermiş bulunmaktasınız. Bu belgenin yanında bir tane de antlaşma imzalamanız gerekmekte. Antlaşma formu tamamen Scj çıkarlarını korumak adınadır. Maddelerden bazıları şu şekilde; Lee Manhee ve Shincheonji Kilisesi hakkında olumsuz konuşmalar yapmayacağım, kilisenin parasını kendi çıkarlarım için kullanmayacağım, Tanrı'ya hakaret etmeyeceğim gibi.. yaklaşık 20 tane maddeyi imzalamaya zorlanıyorsunuz ve bu maddeleri çiğnediğinizde isminiz yaşam kitabından siliniyor. 


Gece saat 10'dan sonra toplantılar yapılır. Bu toplantılarda yeni üyelerin akla gelebilecek her türlü özeli paylaşılır ve bu kişilerin nasıl üye yapılabileceği üzerinde tartışılır. Sevgilisi var mı yok mu, ne kadar boş vakti var, hangi dine inanıyor, ailesiyle ilişkileri nasıl.. bu tarz konular üzerinden o kişiye nasıl yaklaşacaklarına karar verirler. Mesela kişi Atatürkçüyse bu kişiye Atatürk'ü övüp güven kazanmaya çalışırlar. 

Çeşitli buluşma etkinlikleri düzenleyerek kişi hakkında daha çok bilgi alınmaya başlanır. Bu sırada yavaş yavaş doktrinlerini öğrenmeye açık birisi mi diye kontrol edilir. Scj'ye uygun birisi değilse görüşmeler durdurulur.


Scj'ye uygun olarak görüldüğünüzde bire bir derslere başlanır. Bu derslerin konusu genellikle sizin dünya görüşünüze göre şekillenmekte. Barış yanlısı ve savaştan nefret eden biriyseniz kendilerinin de böyle olduğunu söyleyerek daha fazla sempatinizi kazanırlar. Yavaş yavaş 1. seviye derslerine başlanır. Dünyanın varoluşuyla, dinlerle ilgili sorularınız öğretilerine uygun şekilde cevaplanır. 


Bundan sonra Center dedikleri yere gelip diğer kişilerle birlikte derslere başlarsınız. Bu dersler sırasında sınıfın yarısı yeni üye yarısı eski üyelerden oluşmaktadır. Eski üyeler yeni üyelerin yanına oturup onların anlatılanlara tepkisini ölçer, sorularını cevaplar. Bu dersler 6 ay kadar sürmektedir. Bu süreçte bazı kişiler buranın tarikat olduğunu anlayıp hemen iletişimi keser. 6 ay sonunda artık gerçek kimliklerini, kime inandıklarını açıklarlar. 



Tüm bu süreçten sonra yebe denilen ibadetler başlıyor. Kore'nin eski geleneğinden gelen bir ritüel olarak yerde oturmak ve ayakkabıları çıkarmak gerekiyor. Bunun dışında Scj'de eskiden olmayan daha sonradan eklenen bir kural olarak beyaz kıyafet giyilmesi zorunluluğu bulunmaktadır. Erkekler kravat, kadınlarda fular takmalı ve bunların rengi oymaklarının rengiyle aynı olmalıdır. 




Daha bunun gibi binlerce fotoğraf, bilgi, videolar kanıt olarak saklanıyor. Yapılan her şey rapor ediliyor. Ve bu bilgiler gördüğünüz gibi çok rahat bir şekilde herkesin eline geçebiliyor.

Yorumlar