Ana içeriğe atla

Yeni bir din nasıl kurulur?

 Mevcut dinlerden hiç memnun değil misiniz? Mevcut birçok dinde hoşgörü eksikliğinden  bıktınız mı? Eğer değişim yaratmak için ilham alıyorsanız, kendi dininizi başlatabilirsiniz. Dininizi organize etmek ve resmi olarak tanınmasını sağlamak çok çaba gerektirebilir. Bununla birlikte işinizin başarılı bir üyeliğe yol açtığını görmek çok faydalı olacaktır.

Dininizi Planlama

Bir plan yazın.
 Bir dine başlamak önemli ölçüde planlamayı gerektirir. Neden yeni bir din icat etmek istediğinize dair fikirlerinizi yazarak başlayabilirsiniz. Eğer başarılı olmasını istiyorsanız, dininizin varlığının temel nedenini anlamak kritik olacaktır. Bir din başlatmak isteyebilirsiniz: 
  • Çünkü şu anda var olanlardan memnun değilsiniz.
  • Çünkü derinden ilham alıyorsunuz ve / veya paylaşmak istediğiniz gizli bilgileri görüyorsunuz.
  • Düğünleri ve diğer törenleri kendi tarzınızda gerçekleştirmek.
  • Şaka olarak.
  • Diğer dinleri eleştirmek.  

2

Bir kozmoloji geliştirin. 
Dininiz evrenin kökeni, gerçekliğin doğası ve gelecek hakkında geniş soruları açıklamak istiyorsa, tüm bunları açıklayan bir kozmoloji geliştirmek isteyeceksiniz. Dininizin kozmolojisi, bir yaratılış hikayesi ve evrenin nihai sonu hakkındaki tahminler gibi şeyleri tanımlayabilir. Dininizin istediği kadar yaratıcı veya ilham verici olun. 

3

Dininiz için bir isim seçin. 
Dininizin adı amacını ve temelini yansıtmalıdır, bu yüzden dikkatsizce seçmeyin. Dininizin merkezi inançlarını veya mesajlarını düşünün ve bunları isminiz olacak kelimeye veya ifadeye yansıtmaya çalışın. Geçmişte icat edilen dinlerin isimleri şunlardır: 
  • Diskordia
  • Tüm Dünya Kilisesi
  • Uçan Spagetti Canavarı Kilisesi
  • Scientology
  • Shincheonji


4
Dininizin temel ilkelerinin bir listesini geliştirin. 
Bunlar, insanlar arasındaki ilişkileri nasıl gördüğü gibi şeyleri açıklayabilir (Başkalarına karşı hayırsever olmalı mısınız? Kendi çıkarlarınıza göre hareket etmeli misiniz?). Bu ilkeler ayrıca dininizin dünyayı diğerlerinden farklı nasıl gördüğünü açıklayabilen felsefi argümanlar da içerebilir. Örneğin, dininizin ilkeleri, varsa tanrı (lar) ının varlığını kanıtlayan argümanlar içerebilir. 
  • İsterseniz, tüm bunları açıklayan kutsal bir metin veya kutsal kitap yazın.
5

İnsanlarla dinin hakkında konuş. 
Dininizin temel fikirleri çözüldükten sonra, başkalarını size katılmaya davet etmeye başlayabilirsiniz. Birçok uzman başlangıçta yavaş çalışmayı öneriyor. Kendi tanıdıklarınızdan bazılarıyla konuşabilir, sonra oradan ağızdan söz ederek inşa edebilirsiniz. Güvenilir ve oldukça istikrarlı bir grubunuz olduğunda, dininizin nasıl organize edileceğini ve yönetileceğini açıklayan tüzükler geliştirmek için onlarla birlikte çalışabilirsiniz. 

6

Bir buluşma yeri bulun. 
Dininizin takipçileri, evinizde (ya da bir başkasının) buluşarak başlayabilir. Büyüdükçe, kafe, park veya uygun başka bir yer gibi daha halka açık bir yer arayabilirsiniz. Dininiz büyüdükçe, kiralık veya satın alınmış bir bina gibi daha kalıcı bir buluşma yerine bakabilirsiniz.


7
Tarihsel örnekler hakkında bilgi edinin. 
Dininizi planlarken ilham arıyorsanız, diğer dinlerin tarihlerine bakabilirsiniz. Dünyanın büyük dinlerini incelemek size fikir verebilir, ancak icat edilmiş dinlerin daha yeni örneklerini de okuyabilirsiniz, örneğin: 
  • L. Ron Hubbard'ın Scientology.
  • Robert Heinlein'in garip bir ülkedeki bilim kurgu romanı Stranger'dan esinlenilen Tüm Dünyalar Kilisesi .
  • Man Hee Lee, Shincheonji

Yasal Durum Kazanma


1
Resmi tanınma avantajlarını öğrenin. 
Dahili Gelir Koduna (IRC) 501 (c) (3) göre kâr amacı gütmeyen kuruluş olarak kabul edilen kiliseler otomatik olarak vergiden muaf sayılır. Kodun yönergelerini karşılıyorsanız bu korumaya başvurmanız gerekmez. Bu vergi muafiyeti, dininize finansal ve yasal koruma sağlayarak ilkelerine göre özgürce çalışmasını sağlayabilir. 
  • Vergi muafiyeti, tanınmış kiliseler için otomatikse de, yine de resmi olarak başvurabilirsiniz. Eğer sadece dininizin bu korumaya hak kazandığından emin olmak ya da resmi olarak başvurmanın ona meşruiyet kazandıracağını düşünüyorsanız bu iyi bir fikir olabilir.
  • Dininiz için vergiden muaf statüye başvurmak istiyorsanız, IRS Form 1023-EZ kullanın. 

2

Yasal olarak bir kilise kurmak için yönergeleri karşılayın. 
IRS, “kilise” terimini geniş çapta kullanır ve tanınan herhangi bir dini grup anlamına gelir. Tanınmaya ilişkin temel yönergeler, kilisenin kazandığı gelirlerin bir bireye veya hissedarlara mali olarak fayda sağlamak veya siyasi karar almayı (lobicilik) etkilemek için kullanılamayacağını öngörmektedir. İç Gelir Servisi (IRS), bir dini grubun, aşağıdakiler de dahil olmak üzere bazı özellik kombinasyonlarını karşılaması durumunda resmi olarak bir kilise olarak nitelenip nitelenmediğini değerlendirecektir:
  • İnanç ve ibadet uygulamaları vardır
  • Resmi liderliği var
  • Açık bir geçmişi var
  • Üyeliği diğer dini gruplardan farklıdır
  • Dinde liderleri atamak için tanınmış bir çalışma kursu vardır.
  • Dinin bir çeşit temel metni veya edebi geleneği vardır.
  • Tanınacak veya düzenli ibadet yerleri var
  • Dinin düzenli bir cemaati ve hizmetleri vardır.


3
Kuruluş belgesi için başvurun. 
Bir oluşum belgesi (bazen oluşum maddeleri olarak da adlandırılır), birçok yerde bir dini yasal olarak tanınan bir varlık olarak resmen dahil etmek için kullanılan bir belgedir. Kâr amacı gütmeyen bir kuruluşun ne yapacağını, nasıl yönetileceğini vb. Açıklarsa, bu belgeyi dosyalamak gerekip gerekmediğini görmek için yerel yasalarınızı kontrol edin. 


4
İşveren Kimlik Numarası (EIN) edinin. 
Vergiden muaf statüsüne hak kazanmış olsanız bile, IRS'den bir EIN numarası almak istersiniz. Dininizin herhangi bir çalışanı varsa bu sayı gerekli olacaktır. 
  • Dininiz vergiden muaf olsa bile, çalışanlarına gelir vergisi vermemeniz gerekir.


5
Kayıtları tutmak. 
Vergiden muaf statüsü, dini kuruluşların özel denetim korumasına sahip olmalarını sağlar. Bununla birlikte, tüm mali durumlarınızın mükemmel kayıtlarını tutmak çok önemlidir. Bunlar, maaşları, harcamaları, din üyelerinizden toplanan paraları, vb. İçerebilir. 

Üyeliğin Artırılması

1
Sık sık ibadet törenleri veya toplantı yapın. 
Araştırmalar, en başarılı dinlerin sıkça toplanan cemaatlere sahip olduğunu göstermiştir. Dininizin hizmetleri veya ibadet prosedürleri varsa, haftada birkaç kez tutmayı düşünün. Üyeler ve potansiyel üyeler hizmetlere ne zaman katılacaklarını seçme esnekliğine sahipse, dininizin sayısını artırmanız daha olası olacaktır. 


2
Dininizin görünürlüğünü artırın. 
Eğer üyelerini arttırmak istiyorsan, dinin hakkında söz söylemek her zamankinden daha önemli. Dininizin tüm sosyal medyada aktif bir şekilde temsil edildiğinden emin olun, topluluğunuza dağıtmak için el ilanları yapın, tişörtler verin.


3
Hoş bir his yaratın. 
Ziyaret etmeleri için davetkar bir yer önerirseniz, insanların dininizin düzenli üyeleri olma olasılığı daha yüksektir. Dini hizmetleriniz ne olursa olsun, onları kolayca erişebileceğiniz rahat bir ortamda bulundurmayı düşünün. Örneğin, geleneksel dini hizmetlerden korkan veya kapalı olan kişilerin gayri resmi, kafe tarzı bir yerde hizmete katılmaları daha olasıdır. 


4
Çok sayıda program sunun. 
Dininizin temel ilkelerine yönelik ibadet ve artan anlayış, hizmetlerinizin en önemli yönleri olabilir. Bununla birlikte, ek programlar sunmak, insanları dinin kendisine yakın tutarken, dinin üyeleri arasında topluluk hissini artırabilir. Aşağıdaki gibi etkinlikleri dahil etmeyi düşünün: 
  • Hizmetler ve eğlence için müzik
  • Oyun geceleri
  • Spor Dalları
  • Okuma grupları
  • Sosyal toplantılar (gençlik grupları, emekli toplantıları, vb.)
  • Topluma hizmet (güzelleştirme projeleri, huzurevi ziyareti, yemek dağıtımı, vb.)



Yorumlar